Ruta de las cruces de término

Ruta de las cruces de término

Ruta cultural por el municipio de Algaida.

 

Dificultad

Baja

Distancia

10 km

Descripción

En el municipio de Algaida encontramos 7 cruces de término construidas entre los siglos XVI y XVII, cinco están situadas dentro del pueblo Algaida y dos en las cercanías. Se trata de unas cruces monumentales situadas en las entradas de los núcleos de población. Se levantan sobre un pedestal o base con escalones y pueden ser de diferentes tipologías.

Iniciamos la ruta a la Cruz d’en Massot, en la calle de la Ribera. En la Carretera Algaida-Pina encontraremos la cruz de s’Hostal d’en Gil o dels Traginers. En la calle Colomer encontramos una cruz de estilo renacentista que toma el nombre de la calle donde está situada. Nuestra próxima parada es la Cruz de Can Vicó, en la confluencia entre la calle de Palma y la calle de sa Quarterada.

En las cercanías de Algaida, dentro del chaparral de la Posesión de Binicomprat encontramos la Cruz de Binicomprat o dels Apestats, puesto que se utilizó para marcar la fosa donde se enterraban todos los muertos por peste durante el siglo XVI.

La última cruz del recorrido es la que está situada en la antigua carretera de Palma y que marca la separación entre los municipios de Palma y Algaida.

  1. Iniciamos la ruta a la Cruz de en Massot, en la calle de la Ribera. En la Carretera Algaida-Pina encontraremos la cruz de s’Hostal d’n Gil o dels Traginers.
  2. En la calle Colomer encontramos una cruz de estilo renacentista que toma el nombre de la calle donde está situada. Nuestra próxima parada es la Cruz de Can Vicó, en la confluencia entre la calle de Palma y la calle de sa Quarterada.
  3. En las cercanías de Algaida, dentro del chaparral de la Posesión de Binicomprat encontramos la Cruz de Binicomprat o dels Apestats, puesto que se utilizó para marcar la fosa donde se enterraban todos los muertos por peste durante el siglo XVI.
  4. La última cruz del recorrido es la que está situada en la antigua carretera de Palma y que marca la separación entre los municipios de Palma y Algaida.

 

En el municipi d’Algaida trobem 7 creus de terme construïdes entre els segles XVI i XVII, cinc estan situades dins el poble Algaida i dues a les rodalies. Es tracta d’unes creus monumentals situades en les entrades dels nuclis de població. S’alcen sobre un pedestal o base amb graons i poden ser de diferents tipologies.

Iniciem la ruta a la Creu d’en Massot, al carrer de la Ribera. A la Carretera Algaida-Pina hi trobarem la creu de s’Hostal d’en Gil o dels Traginers. Al carrer Colomer trobem una creu d’estil renaixentista que pren el nom del carrer on està situada. La nostra propera parada és la Creu de Can Vicó, en la confluència entre el carrer de Palma i el carrer de sa Quarterada.

A les rodalies d’Algaida, dins la garriga de la Possessió de Binicomprat trobem la Creu de Binicomprat o dels Apestats, ja que es va utilitzar per marcar la fossa on s’enterraven tots els morts per pesta durant el segle XVI.
L’última creu del recorregut és la que està situada a l’antiga carretera de Palma i que marca la separació entre els municipis de Palma i Algaida.

 

  1. Iniciem la ruta a la Creu d’en Massot, al carrer de la Ribera. A la Carretera Algaida-Pina trobarem la creu de s’Hostal d’en Gil o dels Traginers.
  2. Al carrer Colomer trobem una creu d’estil renaixentista que pren el nom del carrer on està situada. La nostra propera parada és la Creu de Can Vicó, en la confluència entre el carrer de Palma i el carrer de sa Quarterada.
  3. A les rodalies d’Algaida, dins la garriga de la Possessió de Binicomprat trobem la Creu de Binicomprat o dels Apestats, ja que es va utilitzar per marcar la fossa on s’enterraven tots els morts per pesta durant el segle XVI.
  4. L’última creu del recorregut és la que està situada a l’antiga carretera de Palma i que marca la separació entre els municipis de Palma i Algaida.