Premis Castellitx

Premis Castellitx

L’Ajuntament d’Algaida -Illes Balears-, amb la finalitat de promoure i divulgar la creació en els àmbits literari, musical, fotogràfic i arts plàstiques i d’incentivar els treballs d’investigació sobre el municipi, convoca els Premis Castellitx.

 

Horari

Dilluns de Pasqua (confirmar el dia exacte amb el programa de cada any).

Descripció

Els Premis Castellitx, nasqueren l’any 1968, al voltant de la Festa de La Pau, el romiatge que, anualment, el poble d’Algaida fa a la que fou l’antiga parròquia de Castellitx, una església de repoblament del segle XIII on s’hi venera la Mare de Déu de la Pau (segle XV). En foren els principals impulsors, entre moltes altres persones, Joan Fiol, en aquells moments batle d’Algaida, Mn. Joan Martorell, rector de la parròquia i Joan de s’Acadèmia.

Els canvis més importants que s’ha produït darrerament han estat: l’any 2009 la incorporació com a membre jurat del poeta santanyiner Antoni Vidal Ferrando; l’any 2013 la incorporació de la modalitat Premi Juvenil de Narració Curta per a joves de 14 a 17 anys, amb la finalitat de promoure la creació literària entre els més joves i l’any 2015 s’han afegit dues noves convocatòries, el Premi de Pintura (que es convocava independentment a l’estiu) i el Premi Musical.

 

Enllaços i arxius

Premis Castellitx 2019

Tags: