Festes de Sant Honorat i Sant Antoni

Festes de Sant Honorat i Sant Antoni

Algaida celebra aquests dies les festes de Sant Honorat, amb un variat programa d’actes que combina diverses activitats culturals amb els actes més tradicionals, entre els quals destaquen la revetlla de Sant Honorat i les danses dels Cossiers.

 

Horari

16-18 de gener a Algaida, Pina i Randa

Descripció

Les Festes de Sant Honorat, el patró d’hivern d’Algaida, se celebren a mitjans del mes de gener amb un variat programa d’actes culturals i tradicionals, entre els quals destaquen la revetlla de Sant Honorat i les danses dels Cossiers.

El dia 15 de Gener a s’horabaixa comença la revetlla de Sant Honorat amb una cercavila a càrrec de la Banda de Música d’Algaida i els capgrossos. A la nit s’encenen fogueres a la plaça amb ‘torrada’ i vi per a tothom, música de ‘xeremiers’ i ‘correfoc. L’endemà té lloc la festivitat de Sant Honorat. Dematí se celebra la missa de festes amb la participació de l’Orfeó de Castellitx i el ball de l’Oferta dels Cossiers. Els Cossiers dansen també, a la Plaça, a la sortida de la missa.

Tags: