Ruta dels Museus

Ruta dels Museus

Ruta cultural pel terme d’Algaida.

 

Dificultad

Baixa

Distancia

5 km

Descripció

  1. Comencem la ruta en el Museu del Santuari de Cura. A les dependències de l’antic Col·legi Lul·lià, es va instaurar una Escola de Gramàtica, depenent de l’Escola Lul·liana establerta a l’Estudi General de Palma. Actualment a l’aula de Gramàtica es conserven objectes i llibres religiosos relacionats amb el culte del Santuari, a banda de llibres impresos i manuscrits de temàtica lul·liana. També podrem contemplar una col·lecció de pintures de tipus religiós, gravats de la imatge de Ramon Llull i una petita col·lecció de recipients de ceràmica. Finalment trobarem plans i projectes d’arquitectura, una col·lecció d’ampolles de licor de Randa i una valuosa còpia del mapa de Mallorca del Cardenal Despuig.
  2. Un cop acabada la visita ens desplacem a la Fàbrica i Museu de Vidre de Gordiola, situat a la carretera Palma – Manacor km. 19. La fàbrica de vidre bufat Gordiola és una de les marques artesanes més antigues de Mallorca. Es tracta d’una empresa de caràcter familiar fundada l’any 1719 per un comerciant catalano-aragonès. L’art de bufar vidre és una prodigiosa habilitat i destresa. L’asimetria i la irregularitat són les principals característiques d’aquest vidre. A Gordiola es fabrica tot tipus d’utensilis per a la llar. Destaca per l’originalitat en les seves formes i colors i el seu prestigi traspassa fronteres, els seus productes arriben a Nova York, Brussel·les o Buenos Aires. La fàbrica, un gran casal antic amb forma exterior de castell, ofereix als visitants una visita guiada a través de la seva immensa col·lecció de vidres i demostracions de com s’elaboren els seus productes.
  3. L’última etapa del recorregut és el Convent i Museu de les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia de Pina.

Fi de la ruta.

Per als museus del Santuari de Cura i el Convent de les Franciscanes de Pina, visita lliure excepte en horari de misses.

La fabrica Gordiola obre de Dilluns a Dissabte de 9:00 a 19:00h. Diumenges i festius de 9:00h a 13:30h. Demostracions d’elaboració artesana de 9:00 a 13:30h i de 15:00 a 18:00h, diumenges i festius de 9:00 a 12:00h.

Tags: