Ruta de les creus de terme

Ruta de les creus de terme

Ruta cultural pel terme d’Algaida.

 

Dificultad

Baixa

Distancia

10 km

Descripció

En el municipi d’Algaida trobem 7 creus de terme construïdes entre els segles XVI i XVII, cinc estan situades dins el poble Algaida i dues a les rodalies. Es tracta d’unes creus monumentals situades en les entrades dels nuclis de població. S’alcen sobre un pedestal o base amb graons i poden ser de diferents tipologies.

Iniciem la ruta a la Creu d’en Massot, al carrer de la Ribera. A la Carretera Algaida-Pina hi trobarem la creu de s’Hostal d’en Gil o dels Traginers. Al carrer Colomer trobem una creu d’estil renaixentista que pren el nom del carrer on està situada. La nostra propera parada és la Creu de Can Vicó, en la confluència entre el carrer de Palma i el carrer de sa Quarterada.

A les rodalies d’Algaida, dins la garriga de la Possessió de Binicomprat trobem la Creu de Binicomprat o dels Apestats, ja que es va utilitzar per marcar la fossa on s’enterraven tots els morts per pesta durant el segle XVI.
L’última creu del recorregut és la que està situada a l’antiga carretera de Palma i que marca la separació entre els municipis de Palma i Algaida.

 

  1. Iniciem la ruta a la Creu d’en Massot, al carrer de la Ribera. A la Carretera Algaida-Pina trobarem la creu de s’Hostal d’en Gil o dels Traginers.
  2. Al carrer Colomer trobem una creu d’estil renaixentista que pren el nom del carrer on està situada. La nostra propera parada és la Creu de Can Vicó, en la confluència entre el carrer de Palma i el carrer de sa Quarterada.
  3. A les rodalies d’Algaida, dins la garriga de la Possessió de Binicomprat trobem la Creu de Binicomprat o dels Apestats, ja que es va utilitzar per marcar la fossa on s’enterraven tots els morts per pesta durant el segle XVI.
  4. L’última creu del recorregut és la que està situada a l’antiga carretera de Palma i que marca la separació entre els municipis de Palma i Algaida.
Tags: