Museu i fàbrica artesanal de vidre Can Gordiola

Museu i fàbrica artesanal de vidre Can Gordiola

Altres llocs d’interès del municipi d’Algaida

 

Contacte

Tlf: +34 971 665 046

Adreça

Carretera de Manacor, km 16

Horari

Dilluns a dissabte de 9:00 a 19:00h

Diumenges i festius de 9:00h a 13:30h

Demostracions d’elaboració artesana de 9:00 a 13:30h i de 15:00 a 18:00h, diumenges i festius de 9:00 a 12:00h

Historia

La fàbrica de vidre bufat Gordiola és una de les marques artesanes més antigues de Mallorca. Es tracte d’una empresa de caràcter familiar fundada l’any 1719 per un comerciant catalano-aragonès. L’art de bufar vidre és d’una prodigiosa habilitat i destresa. L’asimetria i la irregularitat són les principals característiques d’aquest vidre. A Gordiola es fabrica tot tipus d’utensilis per a la llar. Destaca per l’originalitat en les seves formes i colors i el seu prestigi traspassa fronteres, els seus productes arriben a Nova York, Brussel·les o Bons Aires. La fàbrica, un gran casal antic amb forma exterior de castell, ofereix als visitants una visita guiada a través de la seva immensa col·lecció de vidres i demostracions de com s’elaboren els seus productes.

Tags: