Església Parroquial de la Immaculada i del beat Ramon Llull

Església Parroquial de la Immaculada i del beat Ramon Llull

Esglésies del municipi d’Algaida

 

Contacte

Adreça

c/ Església

Horari

Tots els dies

Historia

Ubicada a Randa, va ser construïda entre els anys 1765 i 1770 i erigida en parròquia l’any 1913. La façana mostra un portal de llinda, una fornícula amb una imatge del Beat Ramon Llull i un rosetó amb vidres policromats. A la dreta hi ha el campanar, de cinc cossos, balconada i torrassa amb finestres, i una coronació cupular. L’interior, amb coberta de volta de canó, presenta quatre capelles al costat esquerre i tres en el costat dret. Destaca la capella de Sant Josep, amb retaule barroc tardà i patrocinada per la família Sastre d’Estacar. La capella del Sagrari, amb l’escut dels Morell d’Albenya, té una imatge de l’Inmaculada, que data del segle XVI. L’altar major, d’estil barroc, està presidit per la imatge de Ramon Llull.

La sagristia, coberta de volta de creueria, conserva el llenç que antigament presidia l’altar major, amb escenes de la vida de Ramon Llull, així com el retrat del cronista i prebost, Guillem Terrassa.

 

Enllaços i arxius

Bisbat de Mallorca

Tags: