Convent i Museu de les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia de Pina

Convent i Museu de les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia de Pina

Esglésies del municipi d’Algaida

 

Contacte

Adreça

c/ Germans Fundadors, 1

Horari

Visita lliure, excepte en horari de misses.

Historia

El 1856, el Pare Gabriel Marià Ribes de Pina i la seva germana Josepa Maria, van fundar la Congregació de Filles de la Misericòrdia, que ràpidament es va estendre per altres llocs de Mallorca. El primitiu convent se situava dins la illeta de l’església i el 1891 es va construir un nou edifici, que es comunica amb l’antic convent a través d’un pont. Al 1924 es va inaugurar la capella, projectada per l’arquitecte Francesc Ferrer Moragues.

 

El convent és considerat la casa mare de la congregació i va ser casa de noviciat des de 1862 fins la dècada de 1980.

Tags: