Antiga Parròquia de la Mare de Déu de la Pau de Castellitx

Antiga Parròquia de la Mare de Déu de la Pau de Castellitx

Esglésies del municipi d’Algaida

 

Contacte

Adreça

Horari

Visita lliure, excepte en horari de misses.

Historia

L’antiga Parròquia de la Mare de Déu de la Pau de Castellitx és una església reconvertida en ermita situada en l’antiga alqueria de Castellitx que es troba entre Algaida i el Puig de Randa. Construïda al segle XIII, és juntament amb l’església de Sant Pere d’Escorca i l’ermita de San Miguel de Campanet, una de les primeres manifestacions de l’arquitectura religiosa mallorquina després de la Reconquesta. Correspon a l’estil denominat gòtic primitiu.

 

El temple té una nau de planta rectangular dividida en dos trams per un arc diafragma i coberta de bigues de fusta transversals sostingudes per una gran jàssera longitudinal. Un tercer tram acull el presbiteri, datat al segle XVIII, amb volta de canó. L’antic retaule gòtic, dedicat a Sant Pere i a Sant Pau, del segle XIV– XV, es conserva a l’església parroquial d’Algaida. Actualment, el presbiteri és presidit per la imatge de la Mare de Déu de la Pau. És una talla gòtica de fusta policromada de 1430 que segons la llegenda va ser trobada molt a prop de l’actual ermita.

 

El diumenge després de Pasqua, el poble d’Algaida es desplaça en romeria fins a Castellitx.

Enllaços i arxius

parroquialgaida.es

Tags: